ikon80

Szabadban, egészségesen

Outdoor edzések

A futónak látszó egyén és a futó között akkora a különbség, mint a gimiben a gyógytesis és a tesi tagozatos között: csupán a ruházat azonos. A futónak látszó egyén belekezd, majd abbahagyja, amint az oldala szúrni kezd, míg a futó attól futó, hogy leküzdi a jelentkező, a dologgal együtt járó kellemetlen tüneteket. A futónak látszó egyén meg van győződve róla, hogy ő is meg tudná csinálni; a futó megcsinálja. A futónak látszó egyénnek a közismert kilométerszámon kívül nincs fogalma arról, mennyi egy maraton valójában, a futó ezt már akkor fel tudja mérni, amikor lefutja az első félmaratont. A futónak látszó egyénben tombol a versenyszellem, le akarja hagyni a másikat, a futónak kizárólag önmagával van dolga: önmagát kell legyöznie.

Futóedzés

Sokan felteszik a kérdést különböző fórumokon, vagy különböző futós FB csoportokban, hogy miként álljanak neki a futásnak. Általában ilyenkor végigszaladok a kommenteken, amelyek mögött lévő segítő szándékot egy percig sem vitatom, és egészen jól el is szórakozok. Összegezve a nagy átlagot az első három komment összértéke meghaladja a 100.000 Ft-ot (cipő, óra, teljesítmény diagnosztika), amikre a következő 10 hozzászólás még rá is erősít. Miután így kialakul a konszenzus, jönnek az edzéstervek, edzésmódszerek, résztávok, pulzusok. Nem is tudtam, de edzők és sportorvosok ezrei vesznek minket körül, aminek speciel még örülnék is, ha nem tudnám, hogy komoly ismeretanyag, ad absurdum diploma és sokéves rutin megszerzése helyett inkább csak önjelöltségről van szó. A vicces kedvem azért szokott elmúlni, mert néhányan komolyan a kérdező életére törnek a tanácsaikkal, de minimum azt fogják elérni, hogy az elején elveszik az ember kedvét a futástól.

 

Mivel az internet tele van az ilyen írásokkal (nem is értem miért fáradok vele..) gondoljunk már bele abba, hogy miért is teszik fel nekünk ezt a kérdést. Szerintem a kedves érdeklődő, nem vásárolni szeretne, és mivel még nincsenek PB-i, nem is akarja őket rögtön megdönteni. Azért kérdez minket, mert mind átéltük a kezdeti nehézségeket és tanácstalanságot és ezt sikerült úgy véghezvinni, hogy azóta is hobbink, vagy éppen szenvedélyünk a mozgás.

Nos, nekem az első tanácsom a saját példám alapján: Gondold át mi a motivációd, ezt juttasd eszedbe minden nap és fuss heti 3x. Amennyit, és ahogy jól esik. A lényeg, hogy lásd, mivel jár ez az egész és tanuld meg élvezni. Élvezni a fáradtságot, a büszkeséget és a szabadságot. Ha akarsz hallgass zenét, ha kíváncsi vagy mennyit futottál, akkor tölts le valami ingyenes GPS Appot, de ne menj bele semmilyen összehasonlításba másokkal. Egyszerűen próbáld ki mi ez az egész. Ha egy hónap múlva is rendszeresen csinálod, akkor már lesz értelme arról beszélgetni, hogy hogyan és merre tovább.

Az első pár hónapban nekem sem volt futócipőm, GPS órám, vagy edzéstervem. Gőzöm nem volt a laktátküszöbömről és a pulzusomról. Csak egy pamutpóló, egy rövid gatya és a két legfontosabb dolog motiváció és akaraterő. Hetente 3x kimentem és lefutottam 3 km-t. Büszkeséget éreztem és megszerettem. Így utólag visszagondolva ez akkor nagyobb és fontosabb tett volt, mint most elmenni és lefutni egy maratont.

Az edzéssel kapcsolatban, keresd Örsöt

Outdoor edzések

1 alkalom: 1.700 Ft
10 alkalmas bérlet: 8.000 Ft
20 alkalmas bérlet: 15.000 Ft

Rendszeres sportolás, jó hangulatban a legjobb edzőkkel. A fejlődés garantált! Gyere és próbáld ki óráinkat és persze magadat is!

TopForma klubtagság

1 hónapra: 24.900 Ft
3 hónapra: 62.900 Ft
12 hónapra: 239.900 Ft

A TopForma klub, nem csak az edzéseken történő részvételekre jogosít, hanem általa részese lehetsz egy igazi fitt társaságnak. Közös programok, előzetes bejelentkezés, szakmai előadások és természetesen edzői csapatunk teljes szakértelme vár rád.

Kérdésed van?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!