ikon80

„Az izom akkor növekszik, ha az ember képes túllépni a fájdalomküszöbön. Hiába érzi a fájdalmat, csak megy tovább . Ez különbözteti meg a bajnokokat az átlagtól…”

A súlyzós edzés kb. 19 éves korom óta a szenvedélyem. Ebben a mozgásformában találtam meg az örök kihívást, ami a test izomzatának formálásban, az emberi erő- és állóképesség fejlesztésében, a teljesítőképesség határainak feszegetésében rejlik. 2016-ban vált hivatásommá a hobbym, és kezdtem edzőként tevékenykedni. Célom, hogy vendégeimben elültessem a mozgás szeretetét, függőséget okozzak, hogy ezáltal a testedzés rendszeressé váljon az életükben. Kihúzhassák magukat, büszkék lehessenek magukra az év bármely szakában, nemcsak strandszezonban. Mindez különféle kínzó fogyókúrás módszerek és önsanyargatás nélkül. 

A szép test magabiztosságot ad! Hiszem és vallom, hogy az edzésben is, úgy, mint az élet bármely területén, csak úgy érhetünk el eredményeket, hogy búcsút intünk a komfortzónánknak, felborítjuk az egyensúlyt és alkalmazkodásra késztetjük önmagunkat, a szervezetünket. Edzéseimen ehhez nyújtok segítséget, motivációt, eszköztárat.
Súlyzós edzéseimen a testépítésből jól ismert saját testsúlyos és súlyzós alapgyakorlatokat alkalmazzuk köredzés rendszerben, a megfelelő edzéshatás kiváltása érdekében kardió elemekkel kombinálva. Cél a gyakorlatok helyes kivitelezésének elsajátítása, erőfejlesztés, izomzat formálás, teljesítőképesség határainak feszegetése, mindezek által a hatékony változatos edzés csoportos edzésen belül is egyénre szabva, hiszen hölgyek és urak, kezdők és haladók eltérő célokkal érkeznek az edzésre.
Látogasd óráimat ha mozgásra, fejlődésre vágysz, ha hátra akarod hagyni a hétköznapokat és nyomnál egy „RESETET” egy órára.

Bráda Eszter

Dinnyés Örs

0 +
Maraton​
0 X
IronMan
0
kg

"Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem."

Bár mindig is tanítással szerettem volna foglalkozni, mind ezidáig azt hittem, hogy idősebb koromban, az üzleti életben szerzett tudásom és tapasztalatom fogom tovább adni. 2017-ben jött az elhatározás, hogy az edzői pályafutást válasszam, hiszen így a legfontosabb dologban tudok segíteni az embereknek: Elérhetővé tudok tenni számukra egy boldogabb, teljesebb életet.

15 éve foglalkozom emberekkel és tudom, hogy mi a különbség aközött, hogy valaki csak irányítja őket, vagy segíti, motiválja, hogy önmaguk akaratából találjanak rá a helyes útra. Én ez utóbbit szeretném képviselni. A mai világban már ontja magából az internet a különféle edzésterveket, szakcikkeket, de ezek az írások sosem kérdezik, meg, hogy miként sikerült az előző edzés, hogy fáj-e valahol, vagy éppen támogat-e a családod, mikor az edzésterv minden szombatra egy 3 órás edzést ír elő.

Sok mindenen végigmentem az elmúlt évek során. Megéltem nehézségeket és hihetetlen örömöket egyaránt. Ma már tudom, hogy amit én elértem az bárkinek sikerülhet. A munkát nem tudom senki helyett elvégezni, de segíteni tudok, hogy könnyebb és tudatosabb legyen.

Én hiszek benned! Higgy te is magadban!

ikon80

Iván Tibor

"A férfinak nincs joga a fizikai edzés terén amatörnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és eröt, amire a teste képes."

Fiatalabb koromban nem kötődtem komolyabban a sporthoz: a testmozgás kvázi játékként jelent meg az életemben. Egyetemi éveim alatt még ez is kikopott, majd miután szoftverfejlesztőként kezdtem el dolgozni, a napjaim nagy része számítógép előtt történő görnyedéssel telt. Ehhez társult természetesen a nem megfelelő táplálkozás: cukros üdítők, ropi, chips, energiaitalok kartonszámra… ahogy egy igazi kocka étkezik. Ez természetesen meg is látszott rajtam: 30 éves koromra bőven 100 kiló felett voltam, és problémát jelentett 3 emeletet felmenni a lépcsőn.

Ebből az állapotból való kitörést néhány sikertelen próbálkozást követően végül a 2016-os év hozta meg. Elkezdtem rendszeresen bringázni, majd ősszel, a rossz idő beköszöntével némi keresgélés után ráakadtam a spinningre. Nagyon megfogott: jó zene, szuper társaság, egy-egy edzés már majdnem olyan volt mintha bulizni mennék. Emlékszem, az elején még az órát néztem, hogy mikor lesz már vége mert nem bírom, de 2-3 hónap múlva már kettesével jártam az edzésekre. 

Akkoriban nagyon gyorsan fejlődtem, szinte hétről hétre egyre jobban ment. Az erőnlétem hatalmasat nőtt: míg ősszel alkalmanként néhány tíz kilométert bringáztam, következő májusban egy nap alatt körbetekertem a Balatont.

Ekkorra azonban úgy éreztem, hogy zsákutcába jutottam, akármennyit jártam edzeni, nem éreztem hogy fejlődnék. Ma már tudom, hogy mindenkinek, aki picit is komolyabban foglalkozik a sporttal, szüksége van valakire, aki szakértő szemmel, egy külső nézőpontból nézve segíti, instruálja. Szóval egy edzőre. Ez az ember lett esetemben Örs: először a futóedzéseire, majd a SpinRacing edzéseire is elkezdtem járni. Amellett, hogy sok jó tanáccsal látott el, a saját példájával inspirált. Az ő hatására kezdem el futni, korábban soha nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyet teszek, főleg nem hogy megszeretem. A segítségével óriásit fejlődtem: 2017 őszén a budapesti maratonon, életem első hivatalos futóversenyén 10 km-t futottam, 2018-ban ugyanitt 30-at, majd 2019-ben, a futókarrierem kezdete után alig több mint 2 évvel, lefutottam ugyanitt a teljes maratoni távot.

Azóta túl vagyok rengeteg lefutott kilométeren: félmaratonok, két teljes maraton, Ultrabalaton 4-es csapatban, hegyi futóversenyek rengeteg szinttel… Ezekre a versenyekre azonban elsődlegesen nem futással, hanem a SpinRacing edzésekkel építettem az állóképességemet.
Kézenfekvő volt, hogy ha ennyi mindent kaptam ettől az edzésformától, valamennyit megpróbáljak továbbadni belőle: 2018-ban elvégeztem a SpinRacing instruktori tanfolyamot, majd Örs segítségével és támogatásával, az ő módszereit követve elkezdtem én is edzéseket tartani.

Az edzéseimen nagyon nagy hangsúlyt kap a zene: széles palettáról válogatok, igyekszem minél változatosabbá tenni az órákat. Ritkán fordul elő, hogy ugyanazt a mixet használom, általában minden edzés új zenelista, egy-két új szám mindig szerepel. Azonban nem a zene köré építem az óráimat: mindig megvan a cél, hogy mit akarok elérni, milyen edzést szeretnék összeállítani, és ehhez válogatom össze a passzoló számokat.

A saját példámon tapasztaltam, hogyan lehet fogyni, fejlődni, erősödni, más emberré válni, miközben nem csinálunk mást, mint jó zenére, jó társaságban, jól érezzük magunkat, és esetleg picit el is fáradunk.

Gyere el te is, próbáld ki, megéri!

ikon80

Ledényi Brigitta

„Egyszer a tanítvány megkérdezte a mestert: - Sokat kell még várni arra, hogy a dolgok jobbra forduljanak? - Hát, ha várunk, akkor sokat!”

Egy túlsúlyos börtönbe zárt tinikor után egyik napról a másikra jött az elhatározás, hogy változtatni fogok az életvitelemen, gyerekkoromban soha nem sportoltam. Viszont az elhatározás elég hamar meghozta a gyümölcsét , kinyílt egy teljesen más világ számomra mihelyst az edzés, a rendszeresen végzett testmozgás és a helyes táplálkozás az életem részévé vált. Energikusabb, vidámabb, élettel telibb lettem tőle és ezt a környezetem is pozitívan fogadta. Azt vallom, hogy ép testben ép lélek, mindenkit arra bíztatok, hogy ki kell lépjünk a komfortzónánkból. A fejlődéshez fontos a sikerélmény, ezt pedig csak úgy érjük el, ha feszegetjük a határainkat.

Az élet velejárója, hogy nem éghetünk mindig a maximumon, igenis vannak jobb és kevésbe jó időszakok az életünkben. Engem az edzés, a mozgás mindig át tudott billenteni a jobb felé. Az edzések alkalmával mindig törekedtem a legjobbat kihozni magamból, azt éreztem, bármilyen fárasztó és undok napom volt, a mozgás segíteni fog.

Egyszer csak jött az elhatározás, hogy jó lenne, ha másokat is tudnék motiválni és segíteni nekik egy jobb életminőség elérésében. Ezért sikeresen elvégeztem a Fitness Company testépítő sportoktató szakát, így már a közel 25 évnyi gyakorlati tapasztalataim egy szakmai elméleti tudással is párosulnak.

Kis csoportos funkcionális óráimon fontosnak tartom a jó hangulatot, lazán, tabuk nélkül tudjuk eltölteni ezeket az órákat, hiszem azt, hogy a vendégeim bizalma nagy kincs a közös sikereink felé vezető úton. Előtérbe helyezem mindig az egyéni igényeket, mindezt úgy, hogy nagy hangsúlyt kap a prevenció az edzéseken.

Célom az, hogy egy jól eső fáradtsággal, másnapi izomlázzal de pozitív energiákkal feltöltve teljenek el a közösen edzéseink. Soha nem késő elkezdeni, a lehetőség ott van mindenkiben a változásra, éljetek vele!

ikon80

Helfrich Petra

“Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni.” Ayrton Senna

Gyermekkorom óta életem része a sport, először csapatjátékokkal kezdtem, kosárlabdáztam és kézilabdáztam, melyeknek köszönhetően megtanultam, hogy sosem szabad feladni, ki kell lépnünk a saját komfortzónánkból, hogyan tudok másokkal, a társaimmal együttműködni, illetve, hogy mindig le kell győznünk saját magunkat, ahhoz, hogy jobbá válhassunk.

Gimnáziumi, egyetemi éveim során megismerkedtem a súlyzós edzésekkel, kezdetben konditermi edzéssel, később pedig csoportos órákkal is (funkcionális köredzés, crossfit, spinning, kettlebell, gymstick, tabata), melyeknek abszolút szerelmeseivé váltam. Tanulóként, a sokszor élvezhetetlen testnevelési óráknak, a megfelelő, helyes munkavégzésre való tanítás és az empátia hiányának köszönhetően fogalmazódott meg bennem, hogy változtatni szeretnék az életmódomon és az edzéshez való hozzáállásomon. Másokat is szeretnék “megfertőzni” a csoportos edzések iránti függőségemmel, 2022 márciusában pedig eldöntöttem, hogy szeretném komolyabban is elsajátítani az edzői tudást, ezért jelentkeztem a Fitness Company- testépítő és személyi edző kurzusára, melyet 2022 ősz végén sikeresen el is végeztem.

Számomra a legfontosabb, hogy megszerettessem másokkal is a mozgást, edzettjeim azt érezhessék, hogy egy barátságos, abszolút támogató kis közösség fontos részei, ahol bármilyen kérdéssel, kéréssel bátran fordulhatnak hozzám, hisz edzettségi szinttől teljesen függetlenül, mindannyian egyenlőek vagyunk.

Óráimon arra törekszem, hogy mindenki felé a lehető legnagyobb figyelemmel, türelmemmel és segítőkészséggel legyek, hogy fenntartsam a folyamatos, edzés iránti érdeklődést és vágyat, érezd, hogy szükséged van a mozgásra, illetve napról- napra magad is lásd a saját fejlődésed.
Célom, hogy kitartásra és önmagaddal szembeni következetességre neveljelek, szenvedélyeddé váljon a rendszeres, aktív, sportolói életmód.

Mindig vannak nehezebb napok az életben, sokan ülőmunkát végzünk, stresszes életmódot folytatunk, melyekre tökéletes lehetőség az órákon való részvétel általi kikapcsolódás, feltöltődés, pozitív energia befogadása, nem utolsó sorban pedig egészségünk megóvása érdekében is rengeteget tehetünk ezáltal.