ikon80

„Az izom akkor növekszik, ha az ember képes túllépni a fájdalomküszöbön. Hiába érzi a fájdalmat, csak megy tovább . Ez különbözteti meg a bajnokokat az átlagtól…”

A súlyzós edzés kb. 19 éves korom óta a szenvedélyem. Ebben a mozgásformában találtam meg az örök kihívást, ami a test izomzatának formálásban, az emberi erő- és állóképesség fejlesztésében, a teljesítőképesség határainak feszegetésében rejlik. 2016-ban vált hivatásommá a hobbym, és kezdtem edzőként tevékenykedni. Célom, hogy vendégeimben elültessem a mozgás szeretetét, függőséget okozzak, hogy ezáltal a testedzés rendszeressé váljon az életükben. Kihúzhassák magukat, büszkék lehessenek magukra az év bármely szakában, nemcsak strandszezonban. Mindez különféle kínzó fogyókúrás módszerek és önsanyargatás nélkül. 

A szép test magabiztosságot ad! Hiszem és vallom, hogy az edzésben is, úgy, mint az élet bármely területén, csak úgy érhetünk el eredményeket, hogy búcsút intünk a komfortzónánknak, felborítjuk az egyensúlyt és alkalmazkodásra késztetjük önmagunkat, a szervezetünket. Edzéseimen ehhez nyújtok segítséget, motivációt, eszköztárat.
Súlyzós edzéseimen a testépítésből jól ismert saját testsúlyos és súlyzós alapgyakorlatokat alkalmazzuk köredzés rendszerben, a megfelelő edzéshatás kiváltása érdekében kardió elemekkel kombinálva. Cél a gyakorlatok helyes kivitelezésének elsajátítása, erőfejlesztés, izomzat formálás, teljesítőképesség határainak feszegetése, mindezek által a hatékony változatos edzés csoportos edzésen belül is egyénre szabva, hiszen hölgyek és urak, kezdők és haladók eltérő célokkal érkeznek az edzésre.
Látogasd óráimat ha mozgásra, fejlődésre vágysz, ha hátra akarod hagyni a hétköznapokat és nyomnál egy „RESETET” egy órára.

Bráda Eszter

Dinnyés Örs

0 +
Maraton​
0 X
IronMan
0
kg

"Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem."

Bár mindig is tanítással szerettem volna foglalkozni, mind ezidáig azt hittem, hogy idősebb koromban, az üzleti életben szerzett tudásom és tapasztalatom fogom tovább adni. 2017-ben jött az elhatározás, hogy az edzői pályafutást válasszam, hiszen így a legfontosabb dologban tudok segíteni az embereknek: Elérhetővé tudok tenni számukra egy boldogabb, teljesebb életet.

15 éve foglalkozom emberekkel és tudom, hogy mi a különbség aközött, hogy valaki csak irányítja őket, vagy segíti, motiválja, hogy önmaguk akaratából találjanak rá a helyes útra. Én ez utóbbit szeretném képviselni. A mai világban már ontja magából az internet a különféle edzésterveket, szakcikkeket, de ezek az írások sosem kérdezik, meg, hogy miként sikerült az előző edzés, hogy fáj-e valahol, vagy éppen támogat-e a családod, mikor az edzésterv minden szombatra egy 3 órás edzést ír elő.

Sok mindenen végigmentem az elmúlt évek során. Megéltem nehézségeket és hihetetlen örömöket egyaránt. Ma már tudom, hogy amit én elértem az bárkinek sikerülhet. A munkát nem tudom senki helyett elvégezni, de segíteni tudok, hogy könnyebb és tudatosabb legyen.

Én hiszek benned! Higgy te is magadban!

ikon80

Brantmüller László

"Ha mindent beleadsz az edzéseken, ha átléped személyes határaidat és túl tudsz lépni a holtponton, akkor nem érdekel, hogy jó adottságaid vannak vagy sem. Csak az számít, hogy milyen keményen edzel: amíg így teszel, tisztelni foglak."

Az egyik legelterjedtebb hit, hogy egy tevékenység 21 nap alatt szokássá válhat, 66 nap után pedig rutin lesz. Ez a 66 nap nem is olyan sok, ha mindennap teszel valamit az egészségedért.

A sport és az egészséges életmód elkötelezett híve vagyok. Az edzéseim legfontosabb ismérvei: precizitás (helyes gyakorlatvégzés), odafigyelés (megfelelő testtartás), hatékonyság (célorientáltság). A mozgás örömét és szeretetét szeretném átadni a vendégeimnek. Sokat tanulok új módszerekről, és fontosnak is tartom ezeket az újonnan megszerzett tudásomat beépíteni az edzéseimbe. Az órák során hangsúlyos a változatosság, hogy a résztvevők lelkesedése kitartson a nehezebb programok alatt is. Nagyon örülök a visszajelzéseknek, így minél inkább egyedi, ’vendégreszabott’ programokat építhetünk fel közösen, partnerként.

ikon80

Iván Tibor

"A férfinak nincs joga a fizikai edzés terén amatörnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és eröt, amire a teste képes."

Fiatalabb koromban nem kötődtem komolyabban a sporthoz: a testmozgás kvázi játékként jelent meg az életemben. Egyetemi éveim alatt még ez is kikopott, majd miután szoftverfejlesztőként kezdtem el dolgozni, a napjaim nagy része számítógép előtt történő görnyedéssel telt. Ehhez társult természetesen a nem megfelelő táplálkozás: cukros üdítők, ropi, chips, energiaitalok kartonszámra… ahogy egy igazi kocka étkezik. Ez természetesen meg is látszott rajtam: 30 éves koromra bőven 100 kiló felett voltam, és problémát jelentett 3 emeletet felmenni a lépcsőn.


Ebből az állapotból való kitörést néhány sikertelen próbálkozást követően végül a 2016-os év hozta meg. Elkezdtem rendszeresen bringázni, majd ősszel, a rossz idő beköszöntével némi keresgélés után ráakadtam a spinningre. Nagyon megfogott: jó zene, szuper társaság, egy-egy edzés már majdnem olyan volt mintha bulizni mennék. Emlékszem, az elején még az órát néztem, hogy mikor lesz már vége mert nem bírom, de 2-3 hónap múlva már kettesével jártam az edzésekre. 

Akkoriban nagyon gyorsan fejlődtem, szinte hétről hétre egyre jobban ment. Az erőnlétem hatalmasat nőtt: míg ősszel alkalmanként néhány tíz kilométert bringáztam, következő májusban egy nap alatt körbetekertem a Balatont.

Ekkorra azonban úgy éreztem, hogy zsákutcába jutottam, akármennyit jártam edzeni, nem éreztem hogy fejlődnék. Ma már tudom, hogy mindenkinek, aki picit is komolyabban foglalkozik a sporttal, szüksége van valakire, aki szakértő szemmel, egy külső nézőpontból nézve segíti, instruálja. Szóval egy edzőre. Ez az ember lett esetemben Örs: először a futóedzéseire, majd a SpinRacing edzéseire is elkezdtem járni. Amellett, hogy sok jó tanáccsal látott el, a saját példájával inspirált. Az ő hatására kezdem el futni, korábban soha nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyet teszek, főleg nem hogy megszeretem. A segítségével óriásit fejlődtem: 2017 őszén a budapesti maratonon, életem első hivatalos futóversenyén 10 km-t futottam, 2018-ban ugyanitt 30-at, majd 2019-ben, a futókarrierem kezdete után alig több mint 2 évvel, lefutottam ugyanitt a teljes maratoni távot.

Azóta túl vagyok rengeteg lefutott kilométeren: félmaratonok, két teljes maraton, Ultrabalaton 4-es csapatban, hegyi futóversenyek rengeteg szinttel… Ezekre a versenyekre azonban elsődlegesen nem futással, hanem a SpinRacing edzésekkel építettem az állóképességemet.
Kézenfekvő volt, hogy ha ennyi mindent kaptam ettől az edzésformától, valamennyit megpróbáljak továbbadni belőle: 2018-ban elvégeztem a SpinRacing instruktori tanfolyamot, majd Örs segítségével és támogatásával, az ő módszereit követve elkezdtem én is edzéseket tartani.

Az edzéseimen nagyon nagy hangsúlyt kap a zene: széles palettáról válogatok, igyekszem minél változatosabbá tenni az órákat. Ritkán fordul elő, hogy ugyanazt a mixet használom, általában minden edzés új zenelista, egy-két új szám mindig szerepel. Azonban nem a zene köré építem az óráimat: mindig megvan a cél, hogy mit akarok elérni, milyen edzést szeretnék összeállítani, és ehhez válogatom össze a passzoló számokat.

A saját példámon tapasztaltam, hogyan lehet fogyni, fejlődni, erősödni, más emberré válni, miközben nem csinálunk mást, mint jó zenére, jó társaságban, jól érezzük magunkat, és esetleg picit el is fáradunk.

Gyere el te is, próbáld ki, megéri!