ikon80

„A jóga gyakorlása megszünteti a test és az elme tisztátalanságait s ezt követően az értelem és a bölcsesség fénye beragyogja az ember lényét.”

Sziasztok kedves leendő jógások!

Ha valaha eljátszottál a gondolattal, hogy kipróbálnád a jógázást, de esetleg félsz attól, hogy nem neked való, mert nem vagy elég rugalmas, hajlékony és végül nem próbáltad ki,  akkor olvass tovább!

Ha már próbáltad a jógát, mint mozgásformát és nagyjából tudod, hogy mire számíthatsz egy ilyen jellegű órán, akkor is maradj velem és kérlek olvass tovább!

A hatha jóga nem csak a jóga ászánák – pózok – gyakorlásából áll. A jóga, mint rendszer egy korát megelőző, vallási, egészségtudatos, de kézzelfoghatóan egy megvilágosodott tudással rendelkező kultúra.  Több ezer éves múltra tekint vissza, komoly alapelvek, filozófiák jellemzik és keretezik. A jóga nem csak mozgás, hanem életmód, egy olyan út, amelyen érdemes haladni, ha pozitív változást szeretnél megteremteni az életedben!

Mire számíthatsz ha eljössz egy órámra? Kiegyensúlyozott leszel, harmonikus, csökken a stressz az életedben, javul a tartásod izmaid fejlődnek ha bármilyen fájdalmad van, megerősítjük izmaidat, ezzel enyhítve, megoldva a testi problémáidat. Tehát megújul tested és lelked egyaránt.

Az órák három részből állnak:

–       ráhangolodás (energetikai gyakorlat, váltott orrlyukú légzés)

–       jóga pózok gyakorlása, légzéssel összekötve (egyensúly ászánák, álló, ülő, fekvő pózok)

–       levezetés, relaxáció

Mindenki saját szintjéről indul, saját anatómiája, rugalmassága alapján. A lényeg, hogy közelebb kerülj önmagadhoz és testtudatos légy!

Várlak végtelen szeretettel és elfogadással:

 

Orsi

Elkán Orsi