ikon80

Egy lépéssel önmagad előtt

Futástechnikai elemzés

Kezdő futóknak, akik még az út elején járnak

Egyik klasszikus, ámbár rendkívül bosszantó jelenség, mikor felkapott, futós Facebook csoportokban kiposztolja valaki, hogy “Most kezdek futni. Mit tanácsoltok?”. Természetesen nem maga a poszt a frusztráló, hanem a kommentek, amik érkeznek “tanácsként”. Egyszer összeadtam az első öt hozzászólás hozzávetőleges költségét, ami több százezer forintot tett ki. Imádom napjaink marketing mérgezte világát. Kedves kezdő futó még mielőtt egy métert megtenne, rohanjon pulzusmérőért, bár fogalma sincs arról, hogy használja. Azonnal méresse be a lábát és vegyen egy komoly futócipőt és még sorolhatnám. A legnagyobb bajom, hogy a kommentek között sehol sincs egy edzői konzultáció, egy futóiskola, egy normális bemelegítés, nyoma sincs a pihenőidőknek, a keresztedzéseknek, a megfelelő bemelegítésnek, vagy a nyújtásnak. Igazából végtelenségig sorolhatnám. 

A kezdők számára kidolgozott technikai elemzés és konzultáció mindezekre kiterjed.
  • Segítséget nyújt az első hónapok nehézségeivel szemben
  • Iránymutatást ad a fejlődés kapcsán
  • Bevezet a futás anatómiájába
  • Ismerteti a legjellemzőbb sérülés rizikófaktorokat
  • Segít megtalálni az első célokat
Haladó futóknak
 
A kezdőkhöz hasonlóan a konzultáció egy felméréssel kezdődik, ahol a test mozgásának elemzése mellett állóképességi tesztek és az alany ismeret anyagának a feltérképezése is megtörténik. Az analízis célja itt az, hogy megtaláljuk azokat a hibákat, illetve problémás területeket, amin el lehet kezdeni dolgozni. (Természetesen ennek mikéntjét is megismerve)
A feltárás eredményeit egy hierarchikus szisztémában ismertetjük.
 
Az első és egyben legfontosabb, hogy azokkal a hibákkal, hiányosságokkal tudjunk foglalkozni, amelyek sérülést okozhatnak akár rövid, akár hosszútávon.
 
A második szegmensbe csoportosítjuk azokat a hibákat, amik a futás hatékonyságát, dinamikáját nagyban befolyásolják. 
 
A harmadik és egyben utolsó csomagot, hívhatjuk finomhangolásnak. Ez igazából nem is hibákat tartalmaz, hanem olyan részleteket, amelyek fejlesztése befolyásolhatja a hatékonyságot, vagy a további fejlődést.

Futótechnikai elemzés

8.000 Ft / alkalom

Ellenőrizd technikád, határozd meg edzés intenzitás zónáid és kapj visszajelzést az aktuális állapotodról. 

TNT program

94.900 Ft / 3 hónapos program

Futók és állóképességi sportolók számára ajánlott fejlesztési program. Élvezd a robbanékonyság, az állóképesség és a gyorsaság  növekedésének élményét hatékonyan és sérülés mentesen.

Kérdésed van?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!